Begin

Gijs Baan was als jonge jongen helemaal gek van voetbal en uit school was hij ook vaak in de buurt te vinden. Na schooltijd gingen zijn vriendjes naar huis, omdat ze eerst de duiven moesten verzorgen en Gijs moest dan wachten tot ze klaar met de duiven waren. In die tijd hadden veel mensen duiven en Gijs raakte zo langzaamaan besmet met het duivenbacil. Een klein hok was het begin en iedere duivenliefhebber weet hoe zoiets meestal afloopt. Later werd er nog zeer succesvol combinatie gevlogen met Dick Beekman, omdat Gijs thuis niet voldoende ruimte had om de duivensport te beoefenen. Dit was nog in de tijd dat we Gijs keihard over straat naar de telefoon zagen sprinten om de tijden door te geven. Bij Dick was geen telefoon, dus Gijs moest dan snel naar de kruidenierswinkel van zijn ouders rennen. 1 duif zag hij meestal thuiskomen en daarna begon het vliegwerk voor Gijs. Wat een geweldige tijd hebben we nu. Gijs kan na al die jaren nog steeds genieten van dat stipje in de lucht, de twijfel of de duif de plank wel in 1 keer zou kunnen halen en dan constateren dat het gelukt is en gaat om een knalvroege duif. Dit zijn van die kippenvel momenten, die duivensport onbetaalbaar maken.

Stamopbouw

Programmaduiven:

Zijn programmaduiven zijn allemaal gebaseerd op een paar geweldige kweekkoppels, die ook in de nakweek weer geweldig doorkweken. Je ziet op het hok dan ook echt een geweldige stam duiven. Het is geen allegaartje, zoals je op veel hokken wel ziet. Deze koppels heeft hij te danken aan Martin Borremans die stage kwam lopen op het werk. Martin vertelde wat voor duiven hij had zitten en Gijs vroeg voor de gein of hij niet wat eitjes kon krijgen. Martin, Peter sr. en Peter jr. gaven Gijs een koppel en dat werd de basis van gigantisch veel succes. Verder zijn er duiven van Merrienboer en Koen Minderhoud. Deze lijnen pakken fantastisch en het wordt ieder jaar nog beter. Met Peter Borremans wordt ook nog ieder jaar duiven geruild en daar zijn zij beiden erg succesvol mee.

Overnachtduiven:

Via Max de Rijke, die regelmatig helpt, zijn erg goede overnachtduiven gekomen. Ook zijn er veel goede duiven gekomen van Cees Suijkerbuik, Comb. Verweij-de Haan en Gebroeders Dingemanse.